Online marketing blog - cikkek, hírek az internet és marketing világából

Online marketing blog - cikkek, hírek az internet és marketing világából

Google 2020: a legtöbbet keresett kifejezések

A Google minden év decemberében nyilvánosságra hozza a leggyakrabban keresett szavak listáját. A keresési szavak TOP 10-es listájához több mint 70 ország legkeresettebb témáit vizsgálja.

Keresőoptimalizálás tippek 2019

Keresőoptimalizálás tippek 2019: Google SEO, keresőoptimalizálás tippek a 2019-es évre

Keresőoptimalizálás, SEO tippek a Google-tól

Nem mindegy a tartalom elrendezése, a Google szereti a strukturált adatokat. További tippekért kattints a cikkre!

Google rangsorolási tényezők 2017

A cikk felsorolja a rangsorolási tényezőket. Azon paramétereket, amelyek leginkább számítanak abban, hogy egyes kulcsszavakra minél előrébb kerüljön honlapja a Google találati listájában.

A jó marketing terv 5 lépése

Egy céget megalapítani, egy remek terméket vagy szolgáltatást kitalálni és beindítani izgalmas dolog. De ne feledkezzünk meg a következő, legalább ilyen izgalmas lépésről sem - tudatnunk kell létezésünk tényét mindazokkal, akiknek szükségük lehet ránk.

Így optimalizáljuk weboldalunkat

A felhasználók számára készüljön a tartalom és ne csak a keresőmotoroknak. A jó minőségű tartalomra mások is felfigyelnek, és a saját weboldalukon fognak hivatkozni egy-egy linkkel.

Szakember írja a céges blogunkat?

A cégvezetől értik és szükségesnek tartják a tartalommarketinget, de nekik nincs rá idejük, alkalmazottaik között pedig nincs olyan, akinek a képességei megfelelnének a feladathoz.

Megéri profi honlapot és jó tartalmat készíteni!

Nem fűtési szezonban is 1200 kattintás a Google-ből, fizetett reklámok nélkül. A Gázbazár Bt. budapesti üzletének megérte egy jó honlapot készíteni.

Melyik hírlevélküldő rendszert válasszuk?

A megfelelő hírlevélküldő szoftver kiválasztása központi kérdés, hiszen alapjaiban határozza meg az e-mail marketing kampány sikerét. A MailEngine szakértőinek segítségével összegyűjtöttük, hogy miket kell figyelembe venni a rendszer kiválasztásakor.

Ötletek online hirdető vállalkozóknak

Mit tehet, hova menjen egy jóval kisebb összegből gazdálkodó kis- és középvállalkozó, melynek a leglátogatottabb magyar médiumok szóba sem jöhetnek? És mit tehet az a cég, amelyik eleve csak egy városra vagy megyére fókuszál?

KKV online marketing: mire van szüksége 2015-ben?

Ebben az írásban próbálom összefoglalni mely online marketing eszközökre lehet szüksége egy kisvállalkozásnak, KKV-nak. Persze ezek csak akkor lesznek hasznosak, ha piacképes a cég terméke, szolgáltatása és megvan a célpiac, ahol profitot termelve működhet a vállalkozás. 

Mire jó a landing page?

A landing page általában egy olyan érkezési oldal, amely közvetlenül nem érhető el a menürendszerből.
Ha online kampányt futtatunk (Google AdWords, Etarget, stb.) akkor nem a legjobb megoldás honlapunk nyitóoldalára irányítani a látogatókat. Miért?

Pozícionálás (a piacszegmentáció folyamata)

"A pozícionálás nem a termékre irányul, hanem az emberek emlékezetére. A terméket kell az emberek emlékezetébe elhelyezni." (Ries, Trout, 1986)

Mi a remarketing jelentése?

Mostanában egyre többen kérdezik, hogy pontosan mi is az a remarketing. Itt megtudhatja Ön is!

Így legyen jó KKV web stratégiája!

Mi az a web stratégia? Mi kell egy kis- és középvállalkozás teljes online jelenlétéhez? Mik alkotják és hogyan kezdjünk hozzá cégünk hatékony webes létéhez?

Az internet hajtja a médiafogyasztást

Átlagosan napi 8 óránál is többet töltenek majd a Föld lakói médiafogyasztással. Az elmúlt 5 év során a világhálón töltött idő csaknem megkétszereződött - a ZenithOptimedia becslése alapján