Tiktok tartalomgyártás, brand építés


Tiktok tartalomgyártás, brand építés

Az online média tér gyors változása új lehetőségeket teremt a márkák és tartalomgyártók számára. A TikTok, mint egyike a leggyorsabban növekvő közösségi média platformoknak, a tartalomgyártás és a brand építés kulcsfontosságú platformja lett.

A TikTok egy népszerű videómegosztó platform, ahol a felhasználók megoszthatnak rövid, általában 15-60 másodperces videókat, amelyekben gyakori a #tánc, #szájszinkron, #paródia és a #humor. Az alkalmazást a nagymértékben személyre szabott hírcsatorna és erős közösségközpontú szempontok jellemzik, amelyek elősegítik a felhasználók elkötelezettségét és a platform hűségét. A TikTok hatalmas lehetőségeket rejt magában a márkaépítéshez.

A legfrissebb TikTok felhasználói statisztikák (2023) szerint 1,09 milliárd 18 éves vagy annál idősebb TikTok-felhasználó van. Ez azért jelentős szám, mert ezek a TikTok felhasználói márkák hirdethetnek (a minimális felhasználói életkor 13 év, de a TikTok hirdetések csak 18 éven felüliek számára jeleníthetők meg).

De hogyan néz ki a felhasználók életkor szerinti bontása a 18 év felettiek körében? 2023-tól a 18 éven felüli TikTok-felhasználók a következő korcsoportokba estek. A zárójelben lévő információk a TikTok-felhasználók százalékos változását jelzik az egyes demográfiai csoportokban 2021 és 2023 között.

- 18-24: 419,9 millió felhasználó, azaz a 18 év feletti TikTok-felhasználók 38,5%-a
- 25 és 34 év közötti: 354,8 millió felhasználó, vagyis a 18 év feletti TikTok-felhasználók 32,5%-a
- 35 és 44 év közötti: 170,0 millió felhasználó vagy a TikTok-felhasználók 15,6%-a 18 év felett
- 45-54: 87,3 millió felhasználó, azaz a 18 éven felüli TikTok-felhasználók 8,0%-a
- 55 év felettiek: 60,1 millió felhasználó, vagyis a 18 év feletti TikTok-felhasználók 5,5%-a

Mielőtt elkezdenél TikTok marketingstratégiát kialakítani, fontos, hogy megismerd az alkalmazást használó közönséget. A platformot a fiatalabb generációk - a Z generáció és a fiatalabb milleniumiak - nagyon népszerűnek találják, és a felhasználók milliói naponta látogatják meg a platformot. A TikTok egyedülálló lehetőséget kínál a tartalomgyártóknak és márkáknak, hogy széles közönséget érjenek el.

Tiktok tartalomgyártás, brand építés

Mi az a TikTok marketing?

A TikTok marketing a TikTok használatának gyakorlata egy márka, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Különféle területeket foglalhat magában, mint pl. influencer marketing, TikTok reklámozás és organikus vírustartalom létrehozása.

A TikTok marketing segíthet a vállalkozásoknak, hogy:

 • hirdessen terméket, szolgáltatást a célközönség számára
 • növelje a márka, brand ismertségét
 • építse a közösségét
 • terméket, szolgáltatást értékesítésen
 • kérjen visszajelzést a közösségtől

A TikTok tartalomgyártás alapelvei

A TikTok tartalomgyártásához fontos, hogy a következő alapelveket tartsuk szem előtt:

 • Legyen kreatív és szórakoztató: A TikTokon a rövid, kreatív és szórakoztató tartalmak a siker kulcsa. Próbálj meg olyan tartalmat készíteni, amely felkelti a felhasználók figyelmét és megmozgatja őket.
 • Légy személyes és kapcsolódj a felhasználókhoz: A TikTokon a felhasználók értékelik a személyességet és a kapcsolatot. Próbálj meg olyan tartalmat készíteni, amelyben megmutatod a személyiségedet és megosztod a gondolataidat, érzéseidet.
 • Használd a trendeket: A TikTokon folyamatosan új trendek születnek. Próbáld meg követni a trendeket és használd őket a tartalmaidban. Ez segíthet abban, hogy nagyobb közönséget érj el.

A TikTok tartalomgyártás tippek

Íme néhány tipp a TikTok tartalomgyártáshoz:

 • Használj minőségi felszerelést: A TikTokon a felhasználók értékelik a jó minőségű tartalmat. Próbálj meg olyan felszerelést használni, amely biztosítja a jó minőségű videókat.
 • Használj szerkesztő szoftvert: A TikTokon a felhasználók értékelik a jól szerkesztett tartalmat. Próbálj meg olyan szerkesztő szoftvert használni, amely segít abban, hogy a tartalmaid professzionálisak legyenek.
 • Használj hashtageket: A hashtagek segítenek abban, hogy a tartalmaid eljussanak a megfelelő közönséghez. Próbálj meg olyan hashtageket használni, amelyek relevánsak a tartalmaidhoz.
 • Interakció a felhasználókkal: A TikTokon a felhasználók értékelik az interakciót. Próbálj meg olyan tartalmat készíteni, amelyben ösztönzöd a felhasználókat a kommentálásra, a lájkolásra és a megosztásra.

A TikTok brand építés

A TikTok egy hatékony platform a márkaépítéshez. A platformon keresztül a márkák megszólíthatják a fiatalokat és a fiatalabb felnőtteket, akik a jövő vásárlói.

A TikTok brand építéshez a következő lépéseket érdemes megfontolni:

 • Találd meg a célközönségedet: Mielőtt elkezdesz tartalmat készíteni, fontos, hogy megtaláld a célközönségedet. Kik azok a felhasználók, akiket szeretnél megszólítani? Milyen tartalmat értékelnek?
 • Készíts egy stratégiát: A TikTok brand építéshez fontos, hogy legyen egy stratégiád. Milyen célokat szeretnél elérni a TikTokon? Milyen tartalmat fogsz készíteni?
 • Mérlegelj: A TikTokon fontos, hogy mérlegeld a teljesítményedet. Figyeld a statisztikákat és tanulj a hibáidból.

Példák a TikTok brand építésre

Számos márka sikeresen használja a TikTokot a brand építéshez. Íme néhány példa:

 • Gucci: A Gucci a TikTokon egy kreatív és szórakoztató tartalomgyártás révén építette fel a márkáját. A márka gyakran használ trendeket és humort a tartalmaiban.
 • Chipotle: A Chipotle a TikTokon egy interaktív tartalomgyártás révén építette fel a márkáját. A márka gyakran kéri a felhasználók véleményét és visszajelzéseit.
 • Nike: A Nike a TikTokon egy autentikus tartalomgyártás révén építette fel a márkáját. A márka gyakran mutat be valódi embereket, akik a termékeit használják.

További hasznos információk

Kreatív tartalom

A TikTok erőssége a kreativitás. A platform rövid videókra összpontosít, ami lehetőséget ad a tartalomgyártóknak a kreatív és szórakoztató tartalmak létrehozására. Az élénk és szórakoztató videók könnyen megoszthatók és viralizálódhatnak.

Használj zenei aláfestést

A TikTok lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zenét adjanak hozzá videóikhoz. A zene használata a tartalom érdekességét növelheti, és segíthet elérni azokat, akik hasonló zenei ízléssel rendelkeznek.

Használj trendeket és hashtag-eket

A TikTok rendszeresen indít különböző trendeket és hashtag-eket, amelyek segíthetnek a tartalom felfedezhetőségében. Használj ezeket a trendeket és hashtag-eket a tartalmaidhoz, hogy szélesebb közönséget érhess el.

Brand építés a TikTokon

Konszisztencia

A brand építése a TikTokon is a konszisztenciára épül. Rendszeresen posztolj tartalmakat, és tartsd fenn a stílusod és hangnemeden belül a következetességet.

Használj brand elemeket

Használj brand színeket, logót, és egyéb vizuális elemeket a videóidban. Ez segít az embereknek azonosítani a tartalmaidat a branddel.

Közösség építése

A TikTok egy közösségi platform, így fontos az interakció a követőkkel és azokkal, akik hozzászólnak a tartalmaidhoz. Válaszolj a kommentekre, és kövesd vissza a releváns felhasználókat.

Influencer együttműködések

Az influencer együttműködések nagyszerű lehetőséget kínálnak a brand építésre a TikTokon. Az olyan influencerekkel való együttműködés, akiknek hasonló a közönsége, segíthet a brand tudatosításában.

A TikTok egy izgalmas platform a tartalomgyártók és brandek számára. Az innovatív tartalomgyártási lehetőségekkel és a széles közönség elérhetőségével a TikTok egyre fontosabb szerepet játszik a digitális marketingben. A sikeres TikTok tartalomgyártáshoz és brand építéshez kreativitásra, következetességre és közösségépítésre van szükség. Aki ezeket a tényezőket egyensúlyban tudja tartani, az hosszú távon erős brandet építhet a TikTokon.