Google Analytics 4 átállás és tudnivalók


Google Analytics 4 átállás és tudnivalók

Google Analytics 4 átállás és tudnivalók

A Google Analytics 4 (GA4) egy új generációs webanalitikai platform, amelyet a Google fejlesztett ki az online tevékenység követésére és az adatok elemzésére. A GA4 egy átmenetet jelent a korábbi Universal Analytics rendszerhez képest, és több fejlett jelentést és funkciót kínál. Ebben a cikkben átfogó útmutatót nyújtunk a Google Analytics 4 átállásához, és bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Google Analytics 4 beállítása

Ha már rendelkezel egy meglévő Google Analytics fiókkal, és szeretnéd átállítani a Google Analytics 4 (GA4) verzióra, itt van egy egyszerű lépésről lépésre útmutató, amely segít neked pár perc alatt beállítani a GA4-et.
 1. Lépj be a Google Analytics fiókodba: Látogass el a Google Analytics webhelyére (analytics.google.com) és jelentkezz be a meglévő fiókodba.
  Lent balra kattints az Adminisztrálás menüre. Az adott tulajdon (weboldal) alatt kattints a GA4 beállító asszisztens lehetőségre.

  Google Analytics 4 beállítása

  Itt kattints az Első lépések kék gombra, majd utána Tulajdon létrehozása szintén kék színű gombra.
 2. Telepítsd a GA4 mérőkódot a webhelyedre: Miután létrehoztad a GA4 tulajdont, telepítened kell a GA4 mérőkódot a webhelyedre. Ehhez kattints a "Tulajdonság beállításai" fülre a GA4 tulajdonon belül, majd válaszd ki a "Követési információk" lehetőséget. Itt találod meg a mérőkód másolható változatát, amelyet be kell illesztened a webhelyed megfelelő helyére.
 3. Konfiguráld a célokat és a követőeszközöket: A GA4 lehetővé teszi, hogy konfiguráld a célokat és a követőeszközöket a webhelyeden, hasonlóan a korábbi verzióhoz. Kattints a "Célok" fülre a GA4 tulajdonon belül, és hozz létre célokat a kívánt konverziók követéséhez. Emellett beállíthatod a követőeszközöket, hogy kövessék az oldalletöltéseket, eseményeket és más interakciókat a webhelyeden.
 4. Ellenőrizd az adatokat és a riportokat: Miután beállítottad a GA4-et, ellenőrizd az adatokat és a riportokat a GA4 felhasználói felületén. Itt láthatod a látogatói adatokat, a konverziókat és a felhasználói viselkedést az új GA4 formátumban.

Érdemes időt szánni az új funkciók felfedezésére és a GA4 áttekintésére, hogy kihasználd az összes előnyét és hatékonyabban nyomon kövesd az online tevékenységeidet.

Részletes segítség és leírás a Google Analytics Súgóban, kattints ide a súgóhoz!

 1. Miért fontos az átállás?

  Az átállás a GA4-re jelentős előnyöket kínál. Az új platform erőteljesen fókuszál az eseményalapú követésre, ami lehetővé teszi a felhasználók tevékenységének részletesebb elemzését. Emellett a GA4 bevezetése lehetővé teszi a felhasználók keresztplatformos tevékenységének nyomon követését, beleértve az okostelefonokat, táblagépeket és asztali eszközöket is. Az átállás tehát az online tevékenység sokkal átfogóbb megértését és pontosabb mérését eredményezi.


mobilbarát honlapkészítés

 1. Adatok importálása és korábbi beállítások átvétele

  Az átálláshoz a legjobb gyakorlat az, hogy hozza át a korábbi Universal Analytics adatait a GA4-re. Ehhez használhatja az adatimportálási funkciót a GA4-ben, ami lehetővé teszi az adatok migrálását a régi rendszerből az újba. Emellett emlékezzen arra, hogy a GA4 teljesen új mérőeszközként működik, tehát új mérőkódokat kell elhelyeznie a webhelyén vagy alkalmazásában.

 1. Eseménykövetés beállítása

  Az eseményalapú követés a GA4 jelentős újítása. Az események lehetővé teszik az egyedi felhasználói interakciók nyomon követését, például a gombok kattintásait, videólejátszást vagy termékfelvevő kosarat. Fontos, hogy gondosan tervezze meg az eseményeket és adjon nekik releváns neveket és paramétereket. Az események segítenek jobban megérteni a felhasználók viselkedését és a konverziós útvonalakat a GA4-ben.

 1. Megértés a jelentésekben és a felületben

  A GA4 más jelentéseket és felhasználói felületet kínál az Universal Analyticshez képest. Ismerkedjen meg az új jelentésekkel, például az "Előzmények" jelentéssel, amely bemutatja a felhasználók korábbi tevékenységét, vagy az "Események" jelentéssel, amely részletes információkat nyújt az eseményekről. Tanuljon meg navigálni a felhasználói felületen és kihasználni az új funkciókat és beállításokat a legjobb eredmények eléréséhez.

 1. Egyidejűleg történő használat a Universal Analytics-szel

  A GA4 és az Universal Analytics egyidejű használata lehetővé teszi az átmeneti időszakban való működést és az adatok összehasonlítását. Ez segíthet abban, hogy fokozatosan áttérjen a GA4-re, miközben összehasonlíthatja a két rendszer közötti különbségeket és előnyöket. Emlékezzen arra, hogy az új fejlesztések és funkciók csak a GA4-ben lesznek elérhetők, ezért hosszú távon ajánlott áttérni erre a platformra.

 1. Tanulás és források

  A GA4 használata új kihívásokat jelenthet azoknak, akik már jártasak voltak az Universal Analyticsben. Vegyen részt a Google Analytics hivatalos képzéseken és online forrásokon, amelyek segítenek az új platform megértésében és a hatékony használatában. A Google Analytics közössége is remek forrás az útmutatáshoz, tippekhez és bevált gyakorlatokhoz.

A Google Analytics 4 átállás jelentős lépés a webanalitikában, amely lehetővé teszi a felhasználói tevékenység mélyrehatóbb elemzését és a keresztplatformos nyomon követést. Az átállás során fontos figyelembe venni az adatimportálást, az eseményalapú követést és megérteni az új jelentéseket és funkciókat. Egyidejűleg történő használat esetén összehasonlíthatja az Universal Analytics és a GA4 közötti különbségeket. Az átállás során tartsa szem előtt a tanulást és a rendelkezésre álló forrásokat az optimális eredmények elérése érdekében.


Mi változott a Google Analytics 4-ben?

Ebben a részben áttekintjük, hogy mi változott a Google Analytics 4-ben, és hogyan befolyásolja ez az újításokat az online tevékenység követésében és adatelemzésben.

 1. Eseményalapú követés központi szerep

Az egyik legjelentősebb változás a GA4-ben az eseményalapú követés központi szerepének kiemelése. Az események lehetővé teszik a felhasználói interakciók részletesebb nyomon követését, például a gombok kattintásait, videólejátszásokat vagy termékfelvevő kosarakat. Ez segít a felhasználói viselkedés mélyebb megértésében és a konverziós útvonalak feltárásában.

 1. Keresztplatformos követés

A GA4 lehetővé teszi a felhasználók keresztplatformos tevékenységének nyomon követését, ideértve az okostelefonokat, táblagépeket és asztali eszközöket is. Ez lehetővé teszi a felhasználók tevékenységének egységes nyomon követését az összes eszközön, és részletesebb képet nyújt a felhasználói utakról és a konverziókról.

 1. Előzmények jelentés

Az előzmények jelentés a GA4 új jelentése, amely bemutatja a felhasználók korábbi tevékenységét. Ez segít abban, hogy megértsük, hogyan érintkeztek a felhasználók a webhellyel a múltban, és hogyan vezetett ez a jelenlegi konverziókhoz vagy tevékenységhez. Az előzmények jelentés további információkat nyújt az egyedi felhasználói útvonalakról és azokról az eseményekről, amelyek érdeklődést keltettek.

 1. Új felhasználói felület és jelentések

A GA4 új felhasználói felületet és jelentéseket kínál az Universal Analyticshez képest. A felhasználóknak meg kell ismerkedniük az új jelentésekkel, például az "Események" jelentéssel, amely részletes információkat nyújt az eseményekről és a hozzájuk kapcsolódó konverziókról. Az új felhasználói felület segít az adatok könnyebb navigálásában és az új funkciók kihasználásában.

 1. AI-alapú előrejelzések és modellálás

Az AI-alapú előrejelzések és modellálás a GA4 új funkciói közé tartozik. Ezek a funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megértsék a jövőbeli eredményeket és a felhasználói viselkedést az alapján, hogy hogyan változtak az előző adatok és trendek. Az AI-alapú eszközök segítenek az optimalizálásban és a hatékonyabb marketingdöntések meghozatalában.

 1. Egyidejű használat az Universal Analytics-szel

Az GA4 és az Universal Analytics egyidejű használata lehetővé teszi az átmeneti időszakban való működést és az adatok összehasonlítását. Ez segíthet abban, hogy fokozatosan áttérjen a GA4-re, miközben összehasonlíthatja a két rendszer közötti különbségeket és előnyöket.

A Google Analytics 4 jelentős változásokat hozott az online tevékenység követésében és adatelemzésben. Az eseményalapú követés, a keresztplatformos követés és az előzmények jelentés új lehetőségeket kínálnak a felhasználói viselkedés mélyebb megértéséhez. Az új felhasználói felület és jelentések könnyebbé teszik az adatok navigálását és a funkciók kihasználását. Az AI-alapú előrejelzések és modellálás pedig segít a jövőbeli eredmények megértésében és a hatékony marketingstratégiák kialakításában. Az GA4 és az Universal Analytics egyidejű használata lehetővé teszi az átmenetet és az adatok összehasonlítását. Az átállás során fontos, hogy ismerkedjen meg az új funkciókkal és jelentésekkel, és alkalmazza azokat a legjobb eredmények elérése érdekében.


Új mutatók a Google Analytics 4-ben - Részletes áttekintés

A Google Analytics 4 (GA4) egy új generációs webanalitikai platform, amely számos új mutatóval és mértékadó adatokkal szolgál az online tevékenység méréséhez és elemzéséhez. Ebben a cikkben részletes áttekintést nyújtünk az új mutatókról a Google Analytics 4-ben, és bemutatjuk, hogyan segítenek a webhely vagy alkalmazás teljesítményének és hatékonyságának értékelésében.

 1. Aktív látogatók és eszközök

  Az aktív látogatók és eszközök mutató segít megérteni, hogy mennyi valós idejű látogatója van a webhelynek vagy alkalmazásnak. Ez a mutató bemutatja az aktív felhasználók számát, akik az adott időszakban valamilyen tevékenységet végeztek. Az aktív látogatók és eszközök mutató segítségével nyomon követhető, hogy hányan látogatták meg a webhelyet vagy alkalmazást, és milyen eszközökön történt a tevékenység.

 1. Előzmények és új látogatók

  Az előzmények és új látogatók mutató lehetővé teszi a webhelyre vagy alkalmazásra érkező új és visszatérő felhasználók arányának megismerését. Az előzmények mutató bemutatja azoknak a felhasználóknak a számát, akik már korábban interakcióba léptek a webhellyel vagy alkalmazással. Az új látogatók mutatója pedig azokat a felhasználókat mutatja, akik először léptek kapcsolatba a webhellyel vagy alkalmazással. Ez a mutató segít megérteni a visszatérő és új felhasználók viselkedését és a megtérülést.

 1. Átlagos idő a webhelyen vagy alkalmazásban

  Az átlagos idő a webhelyen vagy alkalmazásban mutató bemutatja, hogy a felhasználók átlagosan mennyi időt töltenek el a webhelyen vagy alkalmazásban. Ez a mutató segít megérteni, hogy mennyi ideig foglalkoztatja és érdekli a felhasználókat a tartalom, és lehetőséget ad a felhasználói élmény javítására.

 1. Konverziós arány

  A konverziós arány mutatója bemutatja a webhely vagy alkalmazás célkitűzéseinek elérésének arányát. Ez a mutató segít nyomon követni, hogy hány felhasználó végezte el a kívánt tevékenységet, például vásárlást, feliratkozást vagy letöltést. A konverziós arány segítségével megérthetjük a marketingkampányok hatékonyságát és az elérhető célok teljesítését.

 1. Események

  Az események mutatója lehetővé teszi a felhasználói interakciók részletesebb nyomon követését a webhelyen vagy alkalmazásban. Ez a mutató bemutatja az események számát, például a gombok kattintásait, a videólejátszásokat vagy a termékfelvevő kosarakat. Az események mutatója segít megérteni a felhasználói viselkedést és az interakciók hatékonyságát.

 1. Beérkezési források és kampányok

  A beérkezési források és kampányok mutatója bemutatja, hogy a felhasználók hogyan jutottak el a webhelyre vagy alkalmazásra. Ez segít azonosítani a legjövedelmezőbb forrásokat és kampányokat, és optimalizálni a marketing erőfeszítéseket. A mutató részletes információkat nyújt arról, hogy a felhasználók a közvetlen forgalmat, a keresőmotorokat, a hirdetéseket vagy a hivatkozásokat használták-e a látogatás során.

A Google Analytics 4 számos új mutatót kínál, amelyek segítenek a webhely vagy alkalmazás teljesítményének és hatékonyságának értékelésében. Az aktív látogatók és eszközök, az előzmények és új látogatók, az átlagos idő a webhelyen vagy alkalmazásban, a konverziós arány, az események és a beérkezési források és kampányok mutatói mind részletes információkat nyújtanak a felhasználói viselkedésről és a marketingteljesítményről. Használja ezeket a mutatókat az online tevékenység mélyebb megértéséhez és a sikeres stratégiák kialakításához.


Hogyan használja a Google Analytics 4 jelentéseket?

A Google Analytics 4 (GA4) egy erőteljes webanalitikai eszköz, amely számos jelentést kínál a webhely vagy alkalmazás teljesítményének és hatékonyságának méréséhez. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan használhatja a Google Analytics 4 jelentéseket adatai kiértékeléséhez és a marketingstratégiák optimalizálásához.

 1. Áttekintő jelentés

  Az áttekintő jelentés a kezdőpontja a GA4 jelentésnek. Itt találhatók általános információk a webhely vagy alkalmazás teljesítményéről, mint például az aktív látogatók száma, az átlagos idő a webhelyen vagy alkalmazásban, valamint a konverziós arány. Az áttekintő jelentés segít megérteni a nagyobb képet és a legfontosabb mutatókat adatai alapján.

 1. Események jelentés

  Az események jelentése részletes információkat nyújt az eseményalapú követés révén. Itt megtalálhatja az események számát és részleteit, például gombkattintások, oldalmegtekintések vagy videólejátszások. Az események jelentése segít megérteni a felhasználói viselkedést és az interakciókat, és lehetőséget ad az optimalizálásra és a felhasználói élmény javítására.

 1. Treemaps jelentés

  A Treemaps jelentés egy vizuális ábrázolás az adatokról, amelyek segítségével könnyen azonosíthatja a legfontosabb kategóriákat és al-kategóriákat a felhasználói tevékenységgel kapcsolatban. Ez lehetővé teszi a mélyebb megértést a webhely vagy alkalmazás tartalmának és funkcióinak hatékonyságáról, valamint a felhasználói utakról.

 1. Demográfiai jelentés

  A demográfiai jelentés bemutatja a felhasználók demográfiai adatait, például életkor, nem és földrajzi elhelyezkedés alapján. Ez segít megérteni a célközönségét és szegmentálni a felhasználókat demográfiai tulajdonságok szerint. Ez a jelentés hasznos információkat nyújt a célzott marketingkampányokhoz és az ügyfélprofilok létrehozásához.

 1. Előzmények jelentés

  Az előzmények jelentés bemutatja, hogy a felhasználók hogyan érkeztek a webhelyre vagy alkalmazásra. Az adatok alapján láthatja, hogy a látogatók közvetlenül, keresőmotorokon, hirdetéseken vagy hivatkozásokon keresztül jutottak-e el a webhelyre. Ez segít megérteni a különböző forgalomforrások hatékonyságát és az online marketing stratégiák értékelését.

 1. Beállítások jelentés

  A beállítások jelentés segítségével testreszabhatja a Google Analytics 4 beállításait, például a célkitűzéseket, a konverziós követést és a jelentések konfigurációját. Itt módosíthatja a beállításokat adatai és üzleti célok alapján, és személyre szabhatja az analitikai eszközt a saját igényeinek megfelelően.

A Google Analytics 4 jelentéseinek használata lehetővé teszi a webhely vagy alkalmazás adatainak részletes kiértékelését. Az áttekintő jelentés, az események jelentése, a Treemaps jelentés, a demográfiai jelentés, az előzmények jelentése és a beállítások jelentése mind segítséget nyújtanak a webanalitika hatékonyabb kihasználásához. Használja ezeket a jelentéseket az adatok mélyebb megértéséhez, a felhasználói élmény javításához és a marketingstratégiák optimalizálásához.