Válságkalauz.hu - válság kezelés magyar módra
E-mail küldésTelefon: 36 30 854 5662

Online marketing blog

Válságkalauz.hu - válság kezelés magyar módra


UPDATE:
Időközben a valsagkalauz.hu fejlesztői megfogadták tanácsainkat és átdolgozták a nyitóoldalt! Jó látni, hogy néha az állami apparátus is cselekvőkséz, hajlandó elfogadni a jó ötleteket!


Nem rossz elgondolás egy olyan honlap létrehozása, amely kiindulási alapot nyújt a bajba jutott magánszemélyeknek és vállalkozásoknak.

A honlap bevezetőjében is említik, hogy ez alapvetően egy linkgyűjtemény, ahol egy csokorba gyűjtötték a hasznos információkat.

www.valsagkalauz.hu - Válságkalauz az interneten - válság kezelés magyar módra - webergonómiai szempontok
www.valsagkalauz.hu

Egy teljesen statikus honlap, semmiféle interaktív funkció nincs. Ránézésre olyan ez a honlap és az egész kormányszóvivő portál mintha 6-8 éve készült volna. Egy nem túl gyakorlott internetező is megtalálja ezeket az információkat az interneten egy kereső segítségével.

Egy honlap akkor nevezhető jól használhatónak, ha egyértelmű, könnyű és gyors a navigáció, áttekinthető tartalom, valamint ha egy átlagos felhasználó is jól kiismeri magát.

Tartalom

Csak szöveges információkat, linkeket tartalmaz és azokat sem eléggé rendezetten. Sok internetező vizuálisan gyorsabban eligazodik egy-egy honlapon, szerencsés lett volna grafikai elemek vagy fotók használata, a tartalom jobb tagolása. Általában a képek jó kiindulópontot jelentenek, vonzzák a tekintetet.

Webergonómiai szempontból a www.valsagkalauz.hu honlap nem jó.

Pl. a vállalkozásoknak segítséget nyújtó menüpont mindössze egy hosszú oldalból áll.
Szinte csak folyó szöveget tartalmaz, nem használnak a tartalom megformázására bekezdéseket, nem emelik ki a lényeges részeket.

Első benyomásra úgy tűnik, hogy a honlap üzemeltetője pár órányi munkával készítette. Valószínűleg gyorsan fel kellett valamit mutatni a válság kezelésére az interneten is.

Elvileg lehetőség lenne a betűméret változtatására, ami az idősebbeket és kevésbé gyakorlott felhasználókat segíteni, de ez a funkció nem működik.

Vizualitás

Semmilyen grafikai elem, fotó, grafikon nem segíti a tájékozódást az információk könnyebb átadását.

Fontos cél lenne:
  • Az információ hatékony megszervezése - áttekinthető tartalom, információk megfelelő kategorizálása
  • Egyszerű navigáció
  • Felhasználó fejével gondolkodni

Vakbarát verzióban nem érhető el a Válságkalauz honlap.

Navigáció

Általában lap tetején vagy balra. Jól elkülönítve a tartalomtól: lássa a felhasználó, hogy az klikkelhető menüpont. Érdemes színekkel is kiemelni, hogy az nem a tartalom része. A valsagkalauz.hu honlapon a főcím alatt a tartalom részeként, ráadásul jobbra igazítva jelenik meg a "Válságkalauz főoldal" menüpont.

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a kommunikációt?

Egy kis interaktivitás becsempészése a honlapba. Pl. blog indítása, konkrét esetek bemutatása.
Mit kell tennie egy lakáshitellel rendelkező állampolgárnak, ha elveszti munkahelyét, vagy milyen lehetőségei vannak egy kisvállalkozónak aki átmeneti pénzügyi zavarba került.

Egy egyszerű vázlat a nyitóoldal átdolgozására:

www.valsagkalauz.hu - Válságkalauz az interneten


Kapcsolódó linkek:

Hozzászólások

Új hozzászólás:


Mi Magyarország fővárosa? Kérlek kisbetűket használj! (A SPAM-ek kiszűrése miatt szükséges.)