Válságkalauz.hu - válság kezelés magyar módra
E-mail küldésTelefon: 36 30 854 5662

Online marketing blog

Válságkalauz.hu - válság kezelés magyar módra


UPDATE:
Időközben a valsagkalauz.hu fejlesztői megfogadták tanácsainkat és átdolgozták a nyitóoldalt! Jó látni, hogy néha az állami apparátus is cselekvőkséz, hajlandó elfogadni a jó ötleteket!


Nem rossz elgondolás egy olyan honlap létrehozása, amely kiindulási alapot nyújt a bajba jutott magánszemélyeknek és vállalkozásoknak.

A honlap bevezetőjében is említik, hogy ez alapvetően egy linkgyűjtemény, ahol egy csokorba gyűjtötték a hasznos információkat.

www.valsagkalauz.hu - Válságkalauz az interneten - válság kezelés magyar módra - webergonómiai szempontok
www.valsagkalauz.hu

Egy teljesen statikus honlap, semmiféle interaktív funkció nincs. Ránézésre olyan ez a honlap és az egész kormányszóvivő portál mintha 6-8 éve készült volna. Egy nem túl gyakorlott internetező is megtalálja ezeket az információkat az interneten egy kereső segítségével.

Egy honlap akkor nevezhető jól használhatónak, ha egyértelmű, könnyű és gyors a navigáció, áttekinthető tartalom, valamint ha egy átlagos felhasználó is jól kiismeri magát.

Tartalom

Csak szöveges információkat, linkeket tartalmaz és azokat sem eléggé rendezetten. Sok internetező vizuálisan gyorsabban eligazodik egy-egy honlapon, szerencsés lett volna grafikai elemek vagy fotók használata, a tartalom jobb tagolása. Általában a képek jó kiindulópontot jelentenek, vonzzák a tekintetet.

Webergonómiai szempontból a www.valsagkalauz.hu honlap nem jó.

Pl. a vállalkozásoknak segítséget nyújtó menüpont mindössze egy hosszú oldalból áll.
Szinte csak folyó szöveget tartalmaz, nem használnak a tartalom megformázására bekezdéseket, nem emelik ki a lényeges részeket.

Első benyomásra úgy tűnik, hogy a honlap üzemeltetője pár órányi munkával készítette. Valószínűleg gyorsan fel kellett valamit mutatni a válság kezelésére az interneten is.

Elvileg lehetőség lenne a betűméret változtatására, ami az idősebbeket és kevésbé gyakorlott felhasználókat segíteni, de ez a funkció nem működik.

Vizualitás

Semmilyen grafikai elem, fotó, grafikon nem segíti a tájékozódást az információk könnyebb átadását.

Fontos cél lenne:
  • Az információ hatékony megszervezése - áttekinthető tartalom, információk megfelelő kategorizálása
  • Egyszerű navigáció
  • Felhasználó fejével gondolkodni

Vakbarát verzióban nem érhető el a Válságkalauz honlap.

Navigáció

Általában lap tetején vagy balra. Jól elkülönítve a tartalomtól: lássa a felhasználó, hogy az klikkelhető menüpont. Érdemes színekkel is kiemelni, hogy az nem a tartalom része. A valsagkalauz.hu honlapon a főcím alatt a tartalom részeként, ráadásul jobbra igazítva jelenik meg a "Válságkalauz főoldal" menüpont.

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a kommunikációt?

Egy kis interaktivitás becsempészése a honlapba. Pl. blog indítása, konkrét esetek bemutatása.
Mit kell tennie egy lakáshitellel rendelkező állampolgárnak, ha elveszti munkahelyét, vagy milyen lehetőségei vannak egy kisvállalkozónak aki átmeneti pénzügyi zavarba került.

Egy egyszerű vázlat a nyitóoldal átdolgozására:

www.valsagkalauz.hu - Válságkalauz az interneten


Kapcsolódó linkek:

Hozzászólások

2018. július 05. 01:51:13 | Tatiana Anderson
Szüksége van pénzügyi megoldásra az adósságok kifizetése érdekében, továbbá leküzdeni azokat a nehézségeket, amelyek a bankoktól / más helyi pénzügyi intézményektől származó kölcsönöket kapják? Vagy pénzre van szüksége, hogy elindítsa saját vállalkozását? Ne aggódj többé, 2% -nál alacsonyabb kamatlábbal adunk kölcsönet. Ezután lépjen velünk kapcsolatba: (tatianaandersonloanfirm@gmail.com).

2010. szeptember 12. 19:40:43 | Bányász Zoltán
Főnőkséges vállalkozások.
Nem igaz hogy a kollektív mindenütt hatékonyabb.Egy csomó szakmában,itt egyáltalán nincsenek főnőkséges vállalkozások.Mégis úgy megy minden mint a karikacsapás.Igaz hogy drágállják őket,de a főnőkséges vállalkozások,sokkal drágábbak.Ezekben a szakmákban a főnőkséges vállakosásoknak itt semmi esélyük.
NEM LEHET ANNÁL HATÉKONYABBAT KITALÁLNI,HA AZ ÜRGEBÜRGE MAGÁT HAJTJA!!!

2010. szeptember 12. 18:31:21 | Bányász Zoltán
Az egészségügyről.
Az egészségügy kell,mindenütt hosszú betegsorok várakoznak!Az egészségügyi intézmények magáncégeknek,jelen körülmények között,nem kellenek.Egészsészségügyi rendszerünket magáncégek nem fogják rendbehozni.Nekünk kell rendbetenni azokat.A rendszer kell,ha pénz kell azt elő kell teremteni.Nyilván odáig nem szabad elmenni hogy egészséges embereinket döglesztjük éhen,annak érdekében hogy betegeinket gyógyógyittathassuk!Például azt is lehet mondani:amikért a járóbeteg ellátásban részesülőknek fizetniük kell azokért a dolgokért,a kórházban fekvőknek is fizetniük kelljen!

2010. szeptember 12. 18:01:24 | Bányász Zoltán
A diplomásokról.
Azt kell mondani,HA EGY DIPLOMÁS NEM TUD ÉRVÉNYESÜLNI A DIPLOMÁJÁVAL,ÉRDEMTELENÜL JUTOTT A DIPLOMÁJÁHOZ! Számos diplomás elkefélésnek voltam tanúja meg szenvedő alanya.Alacsonyabb végzettségüek nem tudják a diplomások hibáit korrigálni.Állami cégek se nézzék fejőstehénnek az államot!Ha kell az a cég kell,alaposan minden részletre kiterjedően,át kell vizsgálni,és a szükséges intézkedésekek,részrehajlás nélkül.el kell intézni!Ha meg nem kell,mint a Malév esetében,fel kell számolni.Az Az nem érv hogy kell egy nemzeti légitársaságnak lenni!Több Milliárdos flancokra nem telik!Egyáltalán nem állunk olyan jól!

2010. szeptember 12. 17:35:19 | Bányász Zoltán
A kölcsönökről.
A temérdek kölcsön fel lett véve,el lett költve,semmi hasznot nem hajtanak azok a pénzek,szintenmaradni sem tudtunk vele.NINCS olyan agy magyarországon,amelyik biztosítani tudná,hogy azok a pénzek jól legyenek elköltve.Mondtak ezt is azt is,ilyen jó lesz meg olyan jó lesz,semmi sem lett belőle.Én már nem hiszek senkinek,nem szabad további kölcsönöket felvenni,mert nálunk attól csak rosszabb lesz tőle.

2010. szeptember 12. 17:12:12 | Bányász Zoltán
Az emberek csak azért ragaszkodnak a régihez,mert az új még rosszabb is lehet.És általában az új rosszabb is,mert az új még éhes,az újnak még üres a zsebe.Meg az is igaz sokszor van hogy az elmélet jól hangzik,mégis rosszul sül el.Mert a jó új elméletnél mindent újra kell gondolni.Semmit sem szabad kifelejteni,semmit sem szabad elnagyolni.Csernobilban is csak egyetlenegy valami volt rossz,mégis az lett ami lett.És hát az is mind odalett benne ami jó volt benne.

2010. szeptember 03. 17:38:23 | Bányász Zoltán
A jó pap holtig tanul,mégis bután hal meg.
Sok tanulsága van a mondásnak,néhányat had említsek.
Sohasem fogunk MINDENT tudni,így félig készen,alig készen kell dolgokat produkálnunk.Az agy csodálatos szerkezet,sok dolgot tud tárolni és remekül tud kombinálni.De csak azokat a dolgokat tudja figyelembe venni amik benne megtalálhatók.Bármi hiányzik az ISTENI SZIKRA nem fog jönni!
Kellő alázattal kell a tudható dolgokkal szemben viseltetnünk,mert borzasztó sok van belőlük! MINDEGYIK FONTOS LEHET!
Köszi ha elolvastad.

2010. augusztus 12. 10:13:55 | Bányász Zoltán
Persze mindig lehet rosszabbat hitványabbat találni.Mindig lehet valamikre hivatkozni.De a jót a jobbat kell követendő példának tekinteni.A jót a jobbat kell megvalósítani.
Kiváló építész barátom mondogatta hogy kicsi hülye,ezért szegény ország vagyunk.Ha hülyeségeinkből nem engedünk,azok is maradunk.
Úgysem olvassa ezt az oldalt senki,úgyhogy ezt is leírtam.

2010. augusztus 05. 14:04:12 | Bányász Zoltán
Persze,nekem is az tetszene:ha nekem kell valami akkor legyen minden INGYEN.Ha tőlem kell valami akkor az legyen JÓL MEGFIZETVE.De a két álláspont sehogy sem egyeztethető össze.Úgyhogy én inkább azt mondom hogy akikre szükségünk van azokat meg kell becsülni,hogy azok itt meg tudjanak élni,meg tudjanak itt maradni.
Aki tud jobbat az írja le ide pár sorban!
Ha olvassa egyáltalán valaki ezt az oldalt.

2010. augusztus 05. 09:02:42 | Bányász Zoltán
Panaszkodtak,hogy diplomával,két nyelvvizsgával diplomások nem tudnak elhelyezkedni.
Igen ma már nem mindegy milyen az a diploma.Nincs már KGST szinvonal.Csak világszinvonal van.Egyből,kapásból kell tudni jó döntéseket hozni.Piac van verseny van,aki hibázik elbukik.Ennek így is kell lennie,nincs más választási lehetőségünk.Előre kell tudni a dolgokat,meg kell előzni a bajokat.Utólag könnyű okosnak lenni.Utólag mindenki tud okos lenni,De az már csak annyit ér mint halottnak a csók.

2010. augusztus 04. 15:22:34 | Bányász Zoltán
Még egyszer a központi melegvíztermelő berendezésekről.
Az itt tapasztalható gázfogyasztásokból,úgy tűnik,hogy 3 százalék körüli a melegvíztermelő,elosztó rendszer hatásfoka.Melegvíztermelére 18 000 m3 gáz fogy.Ennek 97 százaléka 17 460 m3.Tehát 2 095 200 Ft van évente,potyára elfüstölve.Ami hasznosul az 540 m3 tehát 64 800 Ft.
De fűtés sem jobb.Nálam 0.4 kcal m2*h a ház átlagos hőátbocsájtási tényezője.Annak a háznak 4 kcal6m2*h.Annak ellenére hogy a ház porotron téglából és műanyag ablakokból van.Fűtésen 24 300 m3 gáz van potyára elfüstölve.Évente. Ez évi 2 916 000 Ft.Ami hasznosul az csak 324 000 Ft.Illetve annyi lenne ha a ház tényleg energiatakarékos lenne.
Tehát a 25 év alatt,amióta a ház áll SZÁZHUSZONÖTMILLIÓ FORINT LETT ABBAN A HÁZBAN ELFÜSTÖLVE POTYÁRA.Mai áron számolva.
Nyilván az ácsmester nem tudta jó e amit csinál vagy sem.Ő azt zsaluzta vasalta,ami neki le volt rajzolva.A többit ő nem tudhatta,mert nem tanították neki.
Én is oda szereltem a csöveket szerelvényeket ahova rajzolva volt.A többit én sem tudhattam mert nekem nem tanították.Nyilván a nagyérdemű mérnök urak sem tudták.Ők tervezték kivitelezték a saját házukat.Ha tudták volna,másképp csinálták volna,ők sem ellenségei saját zsebüknek.Nyilván nekik sem tanították,mert egyébként okos,művelt,tájékozott embereknek ismertem őket.
Meggyőződésem:aljától a tetejéig kell rendet csinálni,mert különben soha sem fogunk előbbre jutni.
Mert az a ház sajnos nagyon el van kefélve.És a a sajátunkat sikerült nagyon elkefélni.
Azért a SZÁZHUSZUNÖT MILLÓ HUSZONÖT év alatt nem semmi!

2010. július 19. 06:06:12 | Bányász Zoltán
A lehetőségeket az igényekhez igazítani nem lehet.Csak az igényeket lehet a lehetőségekhez igazítani.Az igényeket kell a lehetőségekhez igazítani.

2010. július 13. 18:00:51 | Bányász Zoltán
Arra kell készülni hogy magyarországon tartósan szegénység szegénység lesz.Had emlékeztessek arr hogy a FIAT gyár dolgozói lemondtak sztrájkjogukról annak érdekében hogy a FIAT gyár ott maradjon ahol van.
Nyilván nagyon jó lenne nekünk ha külföldi gyárakat,üzemeket idehoznának hozzánk.De ha valahonnan egy cég elköltözni készül ott ellenlépéseket fognak tenni.Ahogy eddig sem volt,úgy ezután sem lesz ideköltözési dömping.
Magunknak kell valahogy magunkat kitalálnunk.
És ez nem fog menni egyik napról a másikra.Ha fog menni egyáltalán.Az elmúlt húsz év nem erről szólt.

2010. július 11. 15:25:07 | Bányász Zoltán
Most a lakások hőszigeteléséről szeretnék írni.Mert a sajtó szerint a megtakarítás 80 százalék lesz.Ehhez nyílászáró cserék is kellenek,meg hővisszanyerők is kellenek.Mert a lakott lakásokat szellőztetni KELL.Ha nem találják el a kellő mértékű arányt több lesz az energia fogyasztás mint a hagyományos ablakoknál.
A másik:régebben társasházban laktam,ahol központi melegvíztermelő berendezés működött és a melegvíztermelésre fordított éves gázmennyiség rámeső része 1100 m3 volt.Itt csak évi 24 m3 fogy.A szomszédban öten laknak mégiscsak évi 150 m3 gáz fogy.Szerintem a túlzott gázfogyasztás oka a melegvízrendszer elégtelen szigetelése.A melegvízrendszer hőntartására tőbb gáz fogy,mint amennyi nálam a fűtéssel együtt fogy.Sokkal több.Ők ha kikapcsolják a fűtést akkor is többet fognak fogyasztani mint én.Semmilyen hőszigetelés sem fog segíteni rajtuk.Szeritem egy rendelet kellene hogy a melegvízellátó rendszereken ne legyen szabad alkalmazni a hagyományos szigeteléseket!Legalább az újonan épülő házak legyenek jók!
Én a gáz m3-ért,az alapdíjjal együtt,dupla árat fizetek mint a nagyfogyasztók!Szerintem a 12 db csekk kiküldése, lekönyvelése létezhetetlen hogy 70 000 Ft- ba kerüljön.Az ENERGIAHIVATALT jól beetették.Az is csak egy sóhivatal.Azért van csak hogy olyan is legyen!

2010. június 17. 10:22:53 | Bányász Zoltán
Egyetértek azzal hogy újrainditsák a megszüntetett vasútvonalakat,DE MÁSKÉPP! Nálunk is működik kihasználatlan járat.Öt körüli utasszámmal közlekednek a vonatok.Ezért az öt utasért van tartva öt bakter,öt forgalmista,öt pénztáros,öt kalauz,öt masiniszta.
Lehet kapni automata váltókat.Lehet kapni félkaros sorompókat,Lehet kapni mobiltelefonokat.A masiniszták
öt utastól be tuják szedni a viteldíjakat.A masiniszták betéve tudják a menetrendet,és fel tudják hívni a mobiltelefonon a fővonal főállomásán a forgalmistát hogy engedett e vonatot a pályára.A többieket másutt másra kell használni!
Szerintem nem engedhető meg,hogy amire kinkeservesen kerítünk pénzt,ott fél meg negyedmegoldáok szülessenek.Ha valamit megcsináltunk azt rendesen kell megcsinálni.Különben a restanciák felhalmozódnak,és áttekinthetetlen káosz keletkezik!

2010. június 14. 19:50:58 | Bányász Zoltán
Piacképes portékákat kiagyalni nem tudunk.
Úgyhogy várjuk az égi mannát.
Várjuk.
Hátha lesz.

2009. december 04. 09:46:37 | Zsófia
Nagyon hasznos ez a honlap, de sajnos rossz a marketingje. A váláskezelésről csak a postákon kiadott nyomtatványokkal találkoztam.
Nagyon gyakran találkozom én is ugyanezzel a szituációval, hogy az embernek döntenie kell: vagy a hitelét fizeti ki, vagy pedig a gyerekeknek ad enni.

2009. szeptember 29. 18:39:32 | mary
Én a mai napon tudtam meg, hogy van ilyen honlap, a tv-ből, ahogy látom elég kevés hozzászóló van. Nem nagyon reklámozták eddig. Jó lenne, ha a kérdésekre válasz is érkezne. Vagy E-mail címre küldik el? Nekem 20.000,- Ft-tal nőtt a törlesztő részletem 43000 Ft-tal kezdtem , most 63000 ft. nekem ez is nagyon nagy összeg, pláne, hogy még mellette van személyi hitelem is. Én a banktól semmilyen segítséget nem kapok , azt mondták nem vagyok jogosult sem törlesztő meghosszabbításra sem semmilyen támogatásra. Nem tudom mit tegyek, nem szeretném a lakásom elveszíteni. A kormány nagyban felelős ezért, hogy a polgárait ide juttatta, és már aki dolgozik, tehát nincs munka nélkül az is napi megélhetéssel küzd, míg egyesek milliós végkielégítést, fizetést kapnak. A krízisalap felhasználásáról pedig annyit, hogy nincs kontroll, nem tudom ki kap belőle, ki nem, senki nem tudja leellenőrizni, hogy mennyi pénz fogyott és ha nem veszik igénybe mert igen kevesen jogosultak felhasználni a megmaradt pénzzel mi lesz?

2009. március 26. 19:48:55 | edina
Nem gondoltam,hogy ilyen nehéz lesz megélni a válságot.Október óta vagyok munkanélküli,rengeteg helyre adtam be az önéletrajzom.Volt olyan is takarítónőnek felvétel fényképes önéletrajzal!Hát nem röhej?Bármit megtehetnek az emberrel.Most már csak 38000 ezer a munkanélkülim ebből éljek meg?Családom is van hitelem is ki gondolta,hogy ez lesz?

2009. március 13. 22:35:08 | Sarkadi Hajnalka
Köszönjük a lehetőséget, hogy a svájci frankos lakáshitelt most forintra lehet váltani, csak az a bibi, hogy ha most nem tudok 20 ezret kinyögni, akkor 55 ezret hogy tudnék. Ugyanis ennyire változna a törlesztőm, ezt a Raiffeisen Banknál számolták ki. Nesze semmi, fogd meg jól!

2009. március 04. 18:00:15 | margó
mit lehet tenni,ha a termelőket tönkre teszik és nem kell az árú.nyugdij mellet őstermelők vagyunk,de nem kell semmi csak a kűlfőldröl behozott árú. minek termeljűk meg,ha csak az adosság nő. ki tud erre választ adni!

2009. március 04. 15:24:44 | födelevics sándorné
jelzáloghitelünk törlesztője szinte a duplájára nőtt bírunk kifizetni 5 gyermekünk van egy fizetésből élünk mit lehet tenni hogy ne mondják fel a szerződésünket a biztosítás miatt.

2009. március 02. 13:31:01 | gigi
Jó ez a honlap,és remélem egyre többen merészkednek megírni a válsággal kapcsolatos nehéz gondjaikat.
A vállakozásunk csödben így a családfő munkanélküli lett a gyedem meg alig fedezi duplájára nőt lakáshitelünket,remélem találnak valamilyen megoldást erre a probélmára.

2009. február 26. 16:59:17 | Válságkalauz
Tisztelt Alexgraphics!
Köszönjük hasznos észrevételeit.
Üdvözlettel,
www.valsagkalauz.hu

2009. február 24. 21:09:35 | Valaki
kedves februar 17-es bejegyzes Umi nevu iroja...
nem tudom, hogy jol ertettem-e a bejegyzeset...
nincs annal rosszabb, mintha az ember elveszti a szuleit, plane, ha onkezuleg vetettek veget az eletuknek.
Nagyon el lehet keseredve es sokan vannak, akik hasonloan erkeznek. Ha ezt tuleli, akkor viszont a gyerekeinek oriasi eroforrast jelenthet, hogy egy ilyen krizisen atjutott, nem hagyta magat. Ki tudja...lehet, hogy a gyerekeit meg nagyobb feladat ele allitja majd az elet. s akkor erot fog adni nekik, hogy maga egykor eros volt, kuzdott. Ne adja fel.
Bocsanat, ha felreertettem.

2009. február 17. 15:23:59 | Umi
Havi 49000ft-al családi házunk lett 2007-ben, most 89000ft-ot követel aRaiffeisen bank. Munkanélküli lettem.
Szerintem egy megoldás van.
A gyerekeimet meg majd felneveli az Állam...

2009. február 17. 11:57:39 | kékvirág
A kormány annyira lejáratta magát a non-stop hazudozásaival, az eddigi tetteivel, hogy ez már csak fából - vaskarika, tehet bármit, érdemi segítséget úgysem tud felmutatni. Hiába minden próbálkozása! Hitelétvesztett! Egy bukott kormány döglődése.

2009. február 15. 16:56:12 | andrea
Nagyon jónak tartom ezt a honlapot,csak az baj ,hogy a bajba juttot adósoknak nem tud segíteni. Sajnos van egy hitelem ami állami támogatáshoz kötött,és az 5400000-ft-os tartozásom ma 6800000. Ezt ,hogy fizessem vissza? Ezzel többen vagyunk így.

Új hozzászólás:


Mi Magyarország fővárosa? Kérlek kisbetűket használj! (A SPAM-ek kiszűrése miatt szükséges.)