Melyik hírlevélküldő rendszert válasszuk?


Melyik hírlevélküldő rendszert válasszuk?

A megfelelő hírlevélküldő szoftver kiválasztása központi kérdés, hiszen alapjaiban határozza meg az e-mail marketing kampány sikerét. A MailEngine szakértőinek segítségével összegyűjtöttük, hogy miket kell figyelembe venni a rendszer kiválasztásakor.

Először is felejtsük el, hogy a sima levelezőrendszerünkből (Outlookból, Gmailből stb.) küldjük ki a hírleveleket! Az ilyen megoldás nagyon sok problémát felvet, technikai, adatkezelési és nem utolsó sorban hatékonysági szempontból is, többek között az alábbiak miatt:
• Hírlevélküldő rendszer nélkül képtelenség hatékonyan kezelni a feliratkozók adatait, ami nemcsak a kampány sikerét sodorja veszélybe, de például a leiratkozók nem megfelelő kezelése adatvédelmi szempontból is problémás.
• Célszoftver nélkül szinte lehetetlen szegmentálni az adatbázist, így nincs lehetőség személyre szabott üzenetek küldésére.
• A különböző mérési lehetőségekről is le kell így mondanunk, nincs visszacsatolás, nem lehet hatékonyan optimalizálni a kampányokat.
Saját vs. bérelt rendszer: mi szól mellette, mi szól ellene?

Két fő választási lehetőség van. Egyrészt használhatunk saját rendszert, de dönthetünk úgy is, hogy egy már kész rendszert bérelünk. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, amelyeket alaposan át kell gondolni a végleges döntés előtt.
A teljes cikk itt olvasható