Itt elenőrizheti, hogy a honlapja mobilbarát-e a Google szerint


Hogyan ellenőrizheti, hogy honlapja mobilbarát vagy sem?

Mobilbarát teszt:
» https://www.google.hu/webmasters/tools/mobile-friendly/
Útmutató mobilbarát honlapok készítéséhez:
» developers.google.com
Az utóbbi években az okoseszközökről (okostelefon, tablet) internetezők száma átlépte az asztali számítógépet, vagy laptopot használók táborát, tehát egy teljesen új szegmens alakult ki. A Google mindig is azt az elvet vallotta, hogy a legfontosabbak számára azok a felhasználók, akik az ő rendszerét használják. Egyértelmű tehát, hogy büntetni fogja azokat a weboldalakat, amelyek nem szentelnek elég figyelmet az internetezők azon részére, akik egyébként is napról napra egyre többen vannak. A kérdés az, hogy vajon mekkora lesz a szankció mértéke?

mobilbarát honlapkészítés

Ha a gyakorlatot nézzük, akkor egy telefonról indított Google keresés által generált találati listában minden mobilbarát oldal meg fogja előzni a nem mobilbarát konkurensét, még akkor is, ha esetleg tartalomban szinte ugyanolyan értéket képviselnek. Eddig is külön pozitív megjelölést kapott az a honlap, amelyet tulajdonosa mobilra optimalizált módon készíttetett el, de innentől egyértelmű előnyt élvez az, aki hajlandó ezt komolyan venni. Azok a cégvezetők, akik pedig nem érzékelik a helyzet komolyságát, a látogatóinak számában meredek zuhanást tapasztalhatnak majd.

Összességében ez a módosítás egy abszolút nem elhanyagolható piaci átrendeződést eredményezhet rövid és hosszú távon is, hiszen az okoseszközök eladási statisztikái évről évre rekordokat döntenek hazánkban is. (Forrás)