Valós idejű keresés a Google-al
E-mail küldésTelefon: 36 30 854 5662

Online marketing blog

Valós idejű keresés a Google-al


Nem sokkal a személyre szabott keresést követően egy újabb izgalmas keresőfunkciót mutatott be a Google: a valós idejű találatfrissítő megoldás folyamatosan frissíti a keresési eredményeket, anélkül, hogy ehhez újra kellene tölteni a böngészőlapot.

A Google egy úgynevezett "legutóbbi találatok" szekciót iktat be a szokásos találatok közé, és ezek azok, amelyek a fent említett módon folyamatosan megújulnak. Az újítás első körben az olyan népszerű közösségi oldalakon megjelenő tartalmakra fókuszál, mint a Facebook, a MySpace vagy a Twitter mikroblog - ezek publikus adatbázisaihoz ugyanis szerződés alapján hozzáférése van a keresőszolgáltatónak. Amit Singhal Google-munkatárs elmondása szerint azonban az új technológiával elvben bármely weboldal frissítései igen gyorsan megjeleníthetők a folyamatosan frissülő találatok között. A hasznos kiegészítő az elkövetkező napokban fog megjelenni a Google keresőoldalán.

A vállalat székhelyén, a kaliforniai Moutain View-ban rendezett konferencián Singhal egy másik izgalmas újdonságot is ismertetett. A "Google Goggles" egy olyan mobil-internetes megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonnal lefényképezett helyekről vagy objektumokról a fotó elküldésével információt szerezzenek a Google-tól. Forrás: prim.hu