Változik a Google keresési algoritmusa


Változik a Google keresési algoritmusa

A Google hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2015. április 21-től változik rangsorolási algoritmusa, és a mobileszközökön előnyt élveznek majd a mobilbarát honlapok.

Ami annyit jelent, hogy a mobilbarát honlap a rangsorolás része lesz április 21-től.


A Google közölte, hogy míg jelenleg Mobilbarát címkével jelölik a mobilbarát oldalakat, áprilistől, ezek a szempontok már a rangsorolási algoritmus részei lesznek.

Jelentős hatások várhatóak

A Google korábbi adatai szerint a keresések közel felét ma már mobileszközökről hajtják végre. Magyarországon ez az adat még 15% körül alakul, ám nagyon dinamikusan nő, és egyes területeken a mobilról érkező látogatók aránya akár 30% felett is lehet.

Éppen ezért az új rangsorolás jelentősen kihathat a weboldalak látogatói forgalmára, és ezáltal a weboldalak piaci helyzetére is. Azok a weboldalak, amelyek nem rendelkeznek mobilbarát megjelenítéssel komoly piacvesztést könyvelhetnek el a közeljövőben.

Az új rangsorolási algoritmus komoly piaci réseket nyithat meg, hiszen a hazai weboldalak jelentős részének még nincs mobilra optimalizált változata, így aki gyorsan reagál a változásokra igen sok új látogatót szerezhet.

További információk: 1, 2, 3, 4