Facebook keresés a posztok szövegében is


Facebook keresés a posztok szövegében is

A Facebook mobilalkalmazásában és asztali verziójában egy új keresőfunkciót tett elérhetővé. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók már posztokra is rákereshetnek mobileszközeikkel vagy a számítógépen. Először az amerikai userek élvezhetik az újítást.

A Facebook blogbejegyzésben számolt be újdonságáról, melynek révén a felhasználók a barátaik, ismerőseik posztjaira is rákereshetnek. Tom Stocky, a Facebook keresőrészlegének alelnöke szerint a Facebooknál a keresés hosszú távú törekvések közé tartozik, így különös figyelmet fordítanak a fejelsztésekre. Ezt a funkciót 2013 szeptembereóta tesztelte a vállalat.

Az új keresőfunkciót a Graph Search-höz adták hozzá, az algoritmushoz, amely lehetővé teszi, hogy az ismerősökkel kapcsolatban különféle kifejezések alapján keressük, mint például: „Barátaim, akik New Yorkban élnek”. Az egyes posztok keresésénél a felhasználók kulcsszavakat is megadhatnak.

Az újítás révén a Graph Search-ben már nem csak az egyes oldalak, képek jelennek meg, hanem a külnöféle bejegyzések is. Tehát az adott szóhoz tartozó posztokat is listázza a rendszer.

Azt érdemes kiemelni, hogy a keresés csak a kapcsolatokra vonatkozik, vagyis nem lehet minden Facebook posztra keresni, csak azokra, amiket a felhasználóval osztottak meg.

A frissítés először az Egyesült Államokban lesz elérhető asztali és mobilos verzióban is.

Az eredeti cikk itt olvasható