Csökkent a világ levélszemét-forgalma
E-mail küldésTelefon: 36 30 854 5662

Csökkent a világ levélszemét-forgalma

Az utóbbi hónapokban hirtelen csökkenés tapasztalható a világ levélszemét-forgalmában - állítják szakemberek, akik szerint az augusztusban mért napi 200 milliárd kéretlen üzenethez képest decemberben mindössze 50 milliárd spamet kézbesítettek. Paul Wood a Symantec Hosted Solutions hálózati biztonsággal foglalkozó vállalat elemzője szerint a világ három legnagyobb levélszemétgyártója a karácsonyi időszakra visszafogta tevékenységét. Az okokra egyelőre még nem találják a pontos választ, de a levélszemetek szakértői szerint csak ideiglenes ez a látványos visszaesés.

A világban forgalomban lévő kéretlen levelek döntő többségét a botnetek, azaz a zombi számítógépek hálózata küldi ki. A botnet célja, hogy nagyteljesítményű, gyors, mégis anonim infrastruktúrát biztosítson a spammernek, aki így könnyen és gyorsan tud nagy mennyiségben spamet küldeni.

A botneteket hétköznapi - otthoni, iskolai, vállalati - számítógépek alkotják. Egy számítógép anélkül is tagja lehet egy botnetnek, hogy a gép gazdája ezt megengedte volna, vagy akár tudna róla.

A teljes cikk itt olvasható.