Miért van honlapunk, ha nem tudjuk mire használjuk?

E-mail küldésTelefon: 36 30 854 5662

Online marketing blog

Miért van honlapunk, ha nem tudjuk mire használjuk?

A hazai céges honlapok között sok olyan található, amely koncepció nélkül készült. A céges informatikusok vagy rendszergazda által összeállított stratégia nélküli oldalak ma már nem elegendőek.

Az informatika helyett a marketing vette át az irányító szerepet.

A sikeres online kommunikációhoz ma már 3 fő dolog szükséges: designer, kommunikációs- és IT szakember.

Az alábbi kérdések segítségével eldönthetjük, hogy honlapunk azt a célt szolgálja-e, amit szeretnénk:
 • Termel nyereséget, hasznot a honlap, weboldal?
 • Mi a vállalat tevékenységi köre?
 • A honlap célcsoportja?
 • Elérendő kommunikációs célok (webes megjelenés, terméktámogatás, eladás, látogatottság növelése)?
 • Mi a fő üzenet, amit szeretnénk átadni a honlap segítségével?
 • Elégedettek az elért eredményekkel?
 • Milyen tartalmat kínál a honlap az egyes felhasználóknak? Milyen szolgáltatások teszik hasznossá, érdekessé a honlapot?
 • A honlap megjelenése illeszkedik a vállalat arculati elemeihez (logó, színvilág)?
 • Szeretne egy könnyen adminisztrálható honlapot, ahol Ön minden tartalmi részt bármikor megváltoztathat, aktualizálhat?

A vállalat tevékenységének meghatározása általában könnyen megy. A tevékenység azonban nem azonos a cég történetével. A küldetés leírása sem helyettesíti a tevékenységünk leírását, viszont a látogatóban bizalmat kelthet.

A céges honlap felhasználói általában leendő megrendelőink és ügyfeleink. Leendő ügyfeleinket meg kell nyerni: beszéltetni kell! Érezze hogy mi kíváncsiak vagyunk rá, hallani akarjuk kérdéseit, gondjait. A kulcsszó: interaktivitás! Erre egyik legjobb hely egy vendégkönyv vagy fórum létrehozása. A céges honlap akkor felel meg küldetésének, ha kiaknázza az elektronikus média kétirányú kommunikációjában rejlő lehetőségeket. A honlap így nemcsak a külvilág felé közöl információkat, hanem piackutató eszköz is.

A céges honlapnak egyszerűen és világosan be kell mutatnia, melyek azok a termékek vagy szolgáltatások, melyet kínál. Honlapjuk megfelel ennek a célnak?

A honlap további célja a szükséges tudnivalók, információk folyamatos, naprakész bemutatása. Ez is megkülönbözteti egy cégismertető brosúrától. A statikus oldal nem, csak a folyamatosan változó tartalom csalogathatja vissza a látogatókat.

Minden olyan animáció, túlzottan nagy méretű kép (80-100 kbyte-nál nagyobb) nehezíti a sikeres online kommunikációt a látogatóval. Meg kell találni a tartalom és a design összhangját.

A honlapnak tartalmaznia kell a cégre vonatkozó alapvető adatokat. A legtöbb látogató a cég címére, telefonszámára vagy e-mail címére kíváncsi. Ezek nehézkes megtalálása az egyik leggyakoribb hiba a hazai honlapokon. A hazai vállalkozások gyakran - szinte minden esetben - még a cégbíróságon elérhető adatokat sem helyezik el honlapjukon. Pedig ez is egy jó bizalomkeltő eszköz lehetne!

Olyan terméket forgalmaz, amely Interneten is értékesíthető? Ne habozzon, próbálja ki az online értékesítést! Építse be a vállalat működésébe! Megfelelő szakemberek segítségével néhány nap alatt minden terméke felkerülhet az Internetre is!

Érdemes gondolni az újságírókra, szakmai szervezetekre egy sajtóoldal kialakításával, ahonnan további közlésre letölthetők híreink (elérendő cél: többféle formátumban (MS Word, Adobe Acrobat) publikálni anyagainkat).

Külföldön manapság a céges honlap a befektetők naprakész tájékoztatását is szolgálja - reméljük hamarosan hazánkban is eljutunk erre a szintre.

A céges honlapok egyre nagyobb szerepet játszanak a cégről alkotott kép kialakításában. Az alacsony színvonalú, elavult, statikus, nem működő honlap is hat. Csak rossz irányban!

Forduljanak hozzánk,
 • ha költséghatékonyan fenntartható (pl. saját adminisztrációs rendszer) honlapra van szükségük!
 • ha Internetes jelenlétük színvonala alacsony, nem tükrözi a cég professzionalizmusát!
 • ha elektronikus úton szeretnének kapcsolatokat kialakítani, fenntartani!
 • ha online közösséget szeretnének létrehozni!

Itt felveheti velünk a kapcsolatot. KÉRJE AJÁNLATUNKAT!