Esettanulmányok

Portál fejlesztés, vállalati honlap megoldás a Vágóállat és Hús Terméktanács részére

URL: www.vht.hu


Háttér

A VHT - Vágóállat- és Hús Terméktanács - önálló jogi személyiséggel rendelkező társadalmi - non-profit szervezet, melynek célja, hogy az iparágban tevékenykedő vállalatok, piaci résztvevők érdekeit képviselje, és elősegítse a hústermelés, húsfeldolgozás, és húskereskedelem összhangjának megteremtését.

Kiindulási helyzet

Elavult webes megjelenés, a kor színvonalának nem megfelelő, a Tanács tevékenységének jelentőségéhez képest nem kellően informatív honlap. A hírek, aktuális események feltöltésére nincs lehetőség. Teljesen statikus, hiányzó interaktív elemek (fórum).


Célkitűzések

Mivel a Terméktanács - non-profit szervezet lévén - célja, hogy minél szélesebb körben képviselje a húsiparban dolgozók érdekeit, ezért a megújult site célja, és alapvető feladat az volt, hogy összekösse egymással az iparági érdekelteket, megfelelő fórumot teremtve elérje a különböző termelőket, és nem utolsó sorban a legfrissebb hazai és Uniós hírekről értesítse az érintetteket.

Feladat

Cégünk az új site kialakítására kapott megbízást, mely tartalmazza azt - az általunk kifejlesztett - a CMS rendszert, mely lehetővé teszi az oldal folyamatos, és dinamikus frissítését programozói ismeretek nélkül, csupán egy internetes böngésző segítségével.

Megvalósítás

A site kialakítását hosszú tervezési folyamat előzte meg. A design és grafikai munkákért Gpower felelt. Ezzel párhuzamosan cégünk végezte a tervezési, programozási, adatbázis kezelési feladatokat. Célunk az egyszerű, felhasználói szintű kezelési felület kialakítása volt. Ennek érdekében alkalmaztuk a már említett CMS rendszert, melyben a szövegszerkesztőkben jól megszokott formázások, képek, dokumentumok egyszerűen, a megszokott módon szúrhatóak be. Ezáltal vizuálisan megszerkeszthető egy-egy oldal tartalma.

Eredmények

A VHT 2004-ben igen erős marketing kampányt folytat. Szakemberek szerint a kommunikációt a '80-as évek végén jelentősen visszaesett vörös hús fogyasztás teszi indokolttá. Így a megújult, és elődjénél mindenféleképp modernebb site megjelenése elősegítheti ezen folyamat sikerességét.

Honlapkészítés referenciáink